Misschien voel jij je wel eens onzeker over je eigen lichaam en ben je soms negatief over jezelf. Misschien is dit ook wel de reden waarom je je doelen niet bereikt. Het accepteren van je eigen lichaam is gewoon heel moeilijk. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk? Hoe ga ik mijn lichaam wel accepteren? Daar ga ik in dit blogartikel verder op in.

Waarom is het belangrijk dat ik mijn lichaam accepteer?

Als je accepteert hoe je er nu uitziet, zul  je je gelukkiger voelen. Natuurlijk mag je wel bodygoals hebben. Maar als je je gelukkiger voelt, zijn je doelen ook makkelijker te bereiken. Als je negatief over je eigen lichaam denkt, heb je ook minder zelfvertrouwen.

Wat jij over jezelf denkt, heeft invloed op hoe jij denkt dat anderen jou zien. Je denkt: ‘ik ben toch niet goed genoeg en dik etc. Anderen vinden mij niet mooi.’ Als je niet van jezelf houdt, vertel je tegen jezelf dat je het niet waard bent. Maar jij bent goed zoals je bent en je bent het zeker waard!

Tips om je lichaam te accepteren

1. Zeg tegen jezelf: ‘ik ben mooi en ik mag er zijn.’ Herhaal dit een aantal keer per dag. Schrijf het ook op en hang het op een plek waar je vaak komt, zodat je jezelf hier aan blijft herinneren.

2. Vergelijk jezelf niet met anderen die er volgens jou mooier uitzien. Jij bent jij, jij bent uniek en niet te vergelijken met iemand anders! Foto’s  op social media  en internet zijn vaak ook gephotoshopt.  Is het dan realistisch om dat te willen behalen ? Nee!

3. Lees elke dag quotes die positief zijn en je zelfvertrouwen boosten. Volg inspirerende social media kanalen die regelmatig quotes delen, zoals onze Facebook-pagina.

Wat ik nog wil meegeven

Je mag bodygoals stellen, maar stel geen onrealistische doelen. Blijf altijd goed voor je lichaam zorgen met de juiste voeding, door middel van beweging, sport en rust en ontspanning. Niet omdat je per se mooier of slanker moet worden, maar omdat je je lekkerder voelt als je goed voor jezelf zorgt. En je verdient het om lekker in je vel te zitten!

Zelf vind ik het ook moeilijk om mijn lichaam te accepteren. Wat mijn zelfvertrouwen echt een boost heeft gegeven – naast bovenstaande tips – is bokszaktraining. Misschien is dit ook iets voor jou, maar misschien kies je liever voor een andere sport. Dat kan natuurlijk ook, maar in ieder geval is sporten heel goed voor jezelf vertrouwen!

Vertrouw op jezelf en houd van jezelf. Heb plezier in je leven en wees dankbaar voor de kleine dingen. Wees vriendelijk voor jezelf, jij mag er zijn zoals je bent. Niemand is perfect, iedereen maakt fouten en dat is helemaal niet erg. Laten we respect voor elkaar hebben en elkaar accepteren zoals we eruit zien. Daar wordt de wereld een stukje leuker en gezelliger van.

Meer weten over het accepteren van jezelf rn je lichaam? In het KVV Magazine geven we je meer tips en hierin vind je artikelen over sport en voeding, een trainingsschema, een weekmenu en lekkere recepten. Ons tijdschrift kun je hier bestellen.